Praveeta Timmerman
3D cover Gratis eBook Slapend fit + slaaptips Meld je aan voor de Nieuwsbrief en ontvang het e-book: '16 tips voor een goede nachtrust'.

klik hier

English nederlands

Wat is kleurenpunctuur

behandeling kleurenpunctuurOVER KLEURENTHERAPIE
Licht en kleur zijn twee belangrijke factoren in de reguliere geneeskunde, maar zeker in de (natuur)geneeskunde van nu. Niet voor niets heeft UNESCO 2015 uitgeroepen tot ‘Het jaar van het Licht'. Kleurenpunctuur is een pijnloze therapie, geschikt voor jong en oud, die voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten kan worden toegepast.

Over licht en kleur
Zonder licht is er geen celstofwisseling mogelijk, geen communicatie tussen de cellen of celgroepen. De kanalen die licht geleiden in het menselijke lichaam kunnen worden aangetoond. Hun verloop komt precies overeen met de meridianen zoals die bekend zijn uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. In de basis is ook ons lichaam een fotocel, die via licht van energie en informatie wordt voorzien.

Kleur is het zichtbare deel van licht. Kleuren hebben dezelfde kenmerken als het licht zelf en daarmee ook specifieke therapeutische eigenschappen.

In de dagelijkse praktijk van de kleurenpuncturist worden nauwkeurig gedefinieerde kleurenfrequenties via de huid in het lichaam gebracht. Dit gaat via voorkeurspunten en zones. Hiertoe behoren o.a. de acupunctuurpunten, (voet)reflexzones en huidsegmenten. Deze 'voorkeurspunten' hebben een zgn. antennefunctie. Het trillingsgedrag van de verschillende frequenties bepaalt de ingesloten informatie. Door gericht informatie te sturen naar de te behandelen cellen, zullen de beide trillingen harmoniseren. Op deze wijze kunnen trillingen als reparatiemogelijkheid worden ingezet.

Kleurenpunctuur (volgens Peter Mandel) combineert de kennis over de werking van licht en kleur met de leer van de levensenergie door meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het behoort tot de ‘Complementary Alternatieve Medicine’, kortweg CAM. Daarbinnen hoort het bij natuurgeneeskunde: lichaamsgerichte energetische informatie, trillingstherapieën.

Tijdens de behandeling houdt een daartoe opgeleide therapeut een speciale lichtpen op (acupunctuur)punten en zones op de huid van de cliënt. Afhankelijk van de analyse en klacht wordt een specifieke kleur ingestraald.

Hoe werkt kleurentherapie
Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. Van sommige kleuren word je vrolijk: oranje en rood werken bijvoorbeeld stimulerend en brengen je in beweging. Van blauw word je rustig en werkt heel goed tegen stress en bijvoorbeeld hoge bloeddruk.

Betekenissen van de kleuren

Voor thuishulp zijn er deze kleurenbrillen. Je zult versteld staan hoe je stemming direct beïnvloed wordt bij een bepaalde kleur bril.

Dit leren? Lees hier de informatie over de opleiding tot kleurentherapeut

Actueel

nov 3, 2018
Categorie: nl
Ingezonden door: praveeta
nov 3, 2018
Categorie: nl
Ingezonden door: praveeta

Zaterdag/zondag 8/9 dec
Het element Vuur
o.a hartaandoeningen en problemen wervelkolom

 Aanmelden

Bestel

Slapend FitDe verborgen kracht van licht en kleur