Algemene info & accreditaties

Instituut voor Kleurenpunctuur organiseert cursussen en workshops in kleur- en lichttherapie.

Als doelstellingen gelden:

 • Kleur- en lichttherapie en de kennis van de invloed van licht en kleur op onze gezondheid te bevorderen.
 • Vakbekwame therapeuten op te leiden in de kleurenpunctuur (kleur-en lichttherapie).
 • Bij- en nascholingen in kleur- en lichttherapie aan te bieden op HBO-niveau.

Het instituut verwezenlijkt het doel door:

 • Een beroepsopleiding voor therapeuten op HBO-niveau aan te bieden.
 • Het organiseren van workshops en cursussen als scholing en bij- en nascholingen.
 • Begeleiden van de individuele ontwikkeling van de therapeut tijdens de opleiding en erna (d.m.v. supervisie).

Wat bieden de cursussen en workshops van de esogetische kleurenpunctuur volgens Peter Mandel?

 • Een visuele, onderscheidende analyse. Deze is uniek, waardoor de effecten en gevolgen van ziekteontwikkelingen op de drie niveaus van materie (lichaam), energie (ziel) en informatie (spirit) in kaart kunnen worden gebracht. Dit betekent dat je direct inzicht kunt krijgen in het ontstaan van het ziekteverloop van je cliënt. En je dit adequaat kunt behandelen.
 • Verschillende soorten therapiesystemen en innovatieve behandelingen op reflexzones, acupunctuurpunten en andere punten en zones op het lichaam.

Op aanvraag zijn er workshops, lessen en trainingen op scholen, instituten, beroepsverenigingen, centra en wellness-programma's mogelijk, aangepast aan de specifieke eisen van de doelgroep.

Voor wie: Natuurgeneeskundige therapeuten, acupuncturisten, shiatsu en andere masseurs, coaches, psychologen, fysiotherapeuten, (voet)reflexzonetherapeuten en andere beroepsbeoefenaren in de complementaire gezondheidszorg die zich willen scholen in kleur- en lichttherapie. Twijfel je of het ook voor jou geschikt is, neem dan even contact op.

Download hier de volledige studiegids

Accreditaties

 • Het Instituut voor Kleurenpunctuur is een door CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) erkend opleidingsinstituut. Hierdoor zijn de opleidingen, cursussen en workshops vrijgesteld van btw.
 • De opleiding, cursussen en workshops zijn als na/bijscholing geaccrediteerd door de landelijke, onafhankelijke stichting KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). Dit betekent dat je als gezondheidsprofessional in aanmerking komt voor studiepunten van je beroepsvereniging. Op dit moment is de erkenning geregeld door de beroepsverenigingen VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze), NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten), VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitkunde), FAGT (Federatie voor Additatief Geneeskundige Therapeuten, Mindful Netwerk, NMTN (Neuro Musculair Therapeuten Nederland) en MET: (Beroepsorganisatie voor Multidisciplinaire EEN Therapeuten).
 • KTNO werkt er hard aan om ook de accreditaties te regelen voor andere beroepsverenigingen. Je kunt altijd je beroepsvereniging vragen de workshop of cursus te accrediteren.

  BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument), CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten) en MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthemoleculaire Geneeskunde), LVNT (Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundige Therapeuten) hebben elk een eigen accreditatie en erkenningsregeling.

De cursus Licht op de Voet is ook geaccrediteerd door NWP. Door VNRT is deze cursus erkend als vakaanvullende bijscholing.

De opleidingen, cursussen en workshops worden gegeven onder licentie van het Internationales Mandel Institut in Bruchsal, Duitsland.

Belastingdienst en studiekosten
Studiekosten van de cursussen, workshops en opleiding zijn (gedeeltelijk) fiscaal aftrekbaar.
Dit geldt ook voor studieboeken en lesmaterialen. Neem bij twijfel contact op met je boekhouder of accountant.

Betaling
Het lesgeld dient voorafgaand aan de lesdag te worden voldaan.
Voor meerdaagse workshops geldt, dat het cursusgeld in termijnen kan worden voldaan. Dit bedrag dient elke keer minimaal twee weken voor aanvang van elk lesdag of seminar te zijn voldaan.

Certificering en studiebelasting
Na de opleiding, cursus of workshop ontvang je een bewijs van deelname, mits je 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Op het certificaat staan het aantal uren en zelfstudie uren vermeld met de totale studiebelasting (SBU).

Leslocatie: Online 
Tel.:  06-20536275

Lestijden: Elke cursusdag begint om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur, tenzij anders aangegeven.

Groepsgrootte: Tussen de 4-10 deelnemers

Download hier de volledige studiegids

Aanmelden

Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen we contact met je op en ontvang je een bevestiging van deelname, de praktische informatie en de factuur.

Waar kan ik de Algemene voorwaarden vinden? Die staan hier.

Waar kan ik de klachtenregeling vinden? Die staat hier.

contact.jpg

Keurmerk vakopleiding

 

CRKBO