Visie en missie

Over Praveeta Timmerman en het Instituut voor Kleurenpunctuur
'Het was alsof er een lamp in mijn hoofd aanging’.

Kracht van kleur en licht
‘Mijn visie is dat lichaam en geest één zijn. Klachten staan dus nooit op zich, het zijn altijd signalen van iets anders ook.
Kleurenpunctuur is gebaseerd op oude wijsheid en moderne wetenschap waarbij we het lichaam beschouwen als energetisch reguleringssysteem. Onze cellen communiceren met elkaar door minuscule hoeveelheden licht, voor het blote oog niet zichtbaar.

Mijn doel is mensen het inzicht te geven dat het leven veel lichter kan zijn dan je denkt. Mijn studenten, meestal therapeuten, help ik graag de kracht van licht en kleur beschikbaar te maken voor hun cliënten.
En vooral ook de invloed van licht en kleur op onze gezondheid meer bekendheid te geven.'

Historie

Praveeta Timmerman, de oprichtster van het Instituut voor Kleurenpunctuur in Amsterdam, herinnert zich nog heel goed de eerste kleurenpunctuurbehandeling die zij onderging. ‘Ik wist niet goed wat ik kon verwachten maar een vriendin van me was er heel enthousiast over.

Wat er tijdens de behandeling gebeurde, was wonderlijk: het was alsof er een lamp in mijn hoofd aanging. Ik voelde mij ‘helder in mijn hoofd’ en ook fysiek voelde ik mij lichter, energieker. Niet dat ik direct ‘verlicht’ werd maar het was wel het moment dat de weg vrij maakte om veel ‘interne rommel’ op te ruimen. Nu zie ik dat iedereen het vermogen in zich heeft om weer ‘het licht aan te doen'. En kleurenpunctuur als hulp om de ‘lichtknop’ (weer) te vinden.’

Kennis verspreiden

Inmiddels is het alweer heel wat jaren geleden dat Praveeta deze ervaring had. Haar ‘ontdekking van het licht’ bracht haar naar India waar zij de opleiding Esogetische Kleurenpunctuur en Kirlianfotografie volgde aan de Osho International Academy of Healing Arts in Pune. Daarna studeerde zij aan het Mandel Institut für Esogetische Medizin in Bruchsal, Duitsland.

In 1992 richtte Praveeta haar Instituut voor Kleurenpunctuur in Amsterdam op.
Namens het Internationale Mandel Instituut leidt zij therapeuten op zodat zij in samenwerking met Praveeta hun kennis weer verder kunnen verspreiden. Vanaf 1995 geeft zij workshops, cursussen, bij- en nascholingsdagen over onder meer licht- en kleurentherapie en kirlianfotoanalyse voor therapeuten in de complementaire gezondheidszorg.

In 2013 verscheen haar eerste boek over kleurentherapie:
De verborgen kracht van licht en kleur De-verborgen-kracht-van-licht-en-kleur02Sleutel tot een gezond en harmonieus leven. Het geeft een duidelijke en praktische inleiding tot het werken met licht en kleur, met of zonder lichtset. Het boek heeft inmiddels een tweede druk.

Haar boek is nu ook in het Engels vertaald en is in 2014 uitgegeven door Esogetics GmbH in Duitsland onder de titel 'The Healing Power of Light and Color'.

kleurentherapie, lichttherapie, boek, literatuur, slapenIn oktober 2014 is een van de boeken van Peter Mandel bewerkt door Praveeta Timmerman en uitgekomen in het Nederlands:

Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie

Zij heeft een docentenbevoegdheid voor het geven van opleidingen en cursussen kleurenpunctuur en kirlianfotoanalyse en geeft tegenwoordig vooral online les.

Neem contact op met Praveeta Timmerman via 06 20536275  of praveeta@kleurenpunctuur.nl

praveeta.jpg