Peter Mandel

Grondlegger van de kleurenpunctuur

Acupuncturist en homeopaat Peter Mandel houdt zich intensief bezig met onderzoek naar nieuwe natuurgeneeskundige behandelmethodes. Tijdens zijn reizen naar Oost-Azië maakte hij kennis met verschillende oosterse, helende methodes en ontdekte hij nieuwe filosofische invalshoeken. Hij volgde acupunctuuropleidingen in zowel Hong Kong als India.

Stap-voor-stap ontwikkelde hij een krachtig en zeer praktisch systeem van natuurgeneeskundige behandelingen waarin hij die traditionele kennis en succesvolle helende methodes combineerde met moderne wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden.

Zijn licht- en kleurentherapie 'kleurenpunctuur' is bekend geworden via talloze lezingen en seminars in binnen- en buitenland, en vele boeken, tijdschriften, radio- en tv-optredens.

Een paar voorbeelden van behandelmethodes van Peter Mandel:

kleurenpunctuur
kleurklanktherapie
kirlianfotoanalyse
kristaltherapie

Slapend  FitIn oktober 2014 is een van zijn boeken bewerkt door Praveeta Timmerman en uitgekomen in het Nederlands, Engels en Duits.

Bestel

Inmiddels passen vele artsen, acupuncturisten, homeopaten, chiropractors, natuurgeneeskundigen en fysiotherapeuten zijn methodes met succes toe, vaak ook als aanvulling op de reguliere behandeling.

Peter Mandel werkt nauw samen met klinieken en heeft zo effectieve pijntherapieën kunnen ontwikkelen. Deze samenwerking vormt een belangrijke stap naar een zinvolle complementaire samenwerking tussen de natuurgeneesmethodes en de allopathische geneeskunde.

Peter Mandel is o.a. werkzaam als acupuncturist en homeopaat en docent. Hij geeft lezingen en seminars in Europa, Verenigde Staten, India, Japan, China en Australië. Hij werkt samen met vermaarde wetenschappers en instituten, zoals professor dr. F.A. Popp (onderzoeker biofotonen) en de Hangzhou-Universiteit (China).

Een boek over Peter Mandel door Jack Allanach boek-colour-me-healing
Colour Me Healing
Colourpuncture: A New Medicine of Light.

In Colour Me Healing vertelt Jack Allanach hoe hij het werk van Peter Mandel heeft ontdekt en welke invloed het op zijn eigen leven heeft gehad. Hij beschrijft hoe Peter Mandel deze nieuwe geneeswijze met licht en kleur - in plaats van met medicijnen - heeft 'ont-dekt' en verder ontwikkeld. Naast de beschrijving van de ontwikkeling van de kleurenpunctuur biedt dit unieke boek nieuwe inzichten over wat ziekte eigenlijk is, hoe aandoeningen ontstaan en waar de oorzaken van fysieke klachten gezocht moeten worden.
De inleiding is van de internationaal erkende biofysicus dr. Fritz-Albert Popp.

 

Daarnaast heeft Peter Mandel een eredoctoraat van de Medicina Alternativa in Alma-Ata, en is hij erelid van de Akademie für Ganzheitliche Medizin van de Grieshaber Stiftung en medeoprichter en vicevoorzitter van de Akademie für Medizin und reformierte Heilweisen e.V. (Worms).

In 1995 is in Zwitserland de 'Peter Mandel Stiftung für Esogetische Medizin' opgericht. Voor alle wetenschappelijke en filosofische vragen, wordt de stichting ondersteund door een wetenschappelijk comité, dat bestaat uit de volgende personen: Professor Dr. F. A. Popp van het Int. Institute for Biophysics in Neuss, Mw. professor Chang van het Chaos-Research-Institute van de Universiteit van Peking en de Zwitserse kinderarts Dr. Neeresh F. Pagnamenta uit Locarno. De stichting doet wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende natuurgeneeskundige methodes die Peter Mandel heeft ontwikkeld.

'Licht is leven. Dit is geen geloofssysteem maar iets dat door de wetenschap wordt bevestigd. In het bijzonder speelt licht een rol in de communicatie tussen de cellen in het lichaam, en ziekte treedt op wanneer de cellen niet langer dezelfde taal kunnen spreken. Licht geven aan het lichaam heeft een resonantie-effect, zodat cellen weer dezelfde taal kunnen spreken en zo het natuurlijke genezingsproces van het lichaam ondersteunen'. Peter Mandel

Peter-Mandel.jpg