Cursus Licht op de voet, voor voetreflexzonetherapeuten

Aanmelden

Deze kleurentherapie cursus is speciaal voor voetreflexzonetherapeuten, holistisch werkende podologen en pedicures en natuurgeneeskundigen. Als uitbreiding op het werken met de handen is werken met kleur en licht op de voetzool een bijzondere praktijkgerichte professionalisering.
Tijdens de cursus verdiep je je in de zowel de theoretische achtergrond als de praktische kant van de werking van licht en kleur op de voet en op het lichaam.

Inhoud
Grondlegger van de kleurenpunctuur Peter Mandel onderscheidt - naast de voetreflexzones volgens Hanne Marquardt en Dicke – nog andere zones die behandeld kunnen worden bij pijn en diverse klachten. Deze zones geven inzicht in de aard en de oorzaak van bepaalde klachten en zijn ook geschikt voor behandeling van achterliggende emotionele processen.

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Kleurenleer en betekenis van kleuren
  • Basisbegrippen van kleurenpunctuur
  • Voetreflexzones volgens Hanne Marquardt
  • Harmonisering van lichaam, ziel en geest
  • Segmenten op de voetzool volgens Puttkamer, o.a. maag, hart, lever, longen, en zones voor afweerversterking
  • Wervelkolom en behandeling van rugklachten
  • Orgaanlijnen van de voet
  • Behandeling van diverse aandoeningen aan en van de voeten.

Download het volledige lesprogramma (PDF)

De cursus Licht op de voet
duurt vier dagen. Elke lesdag bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte waarin je de lesstof samen met de andere cursisten direct oefent. Je zult ervaren dat het samenwerken met je collega’s je veel steun geeft en zeker nieuwe inspiratie oplevert.
Tijdens de cursus kun je bovendien uitgebreid oefenen met de verschillende lichtsets.
Je werkt met een Nederlandstalige cursusboek dat duidelijke afbeeldingen bevat van de punten en zones die je kunt behandelen.

Certificaat
Na het volgen van de cursus Licht op de voet ontvang je een 'Bewijs van deelname' van het Instituut voor Kleurenpunctuur – mits je 80% van alle lessen hebt gevolgd.

Keurmerk module

Data: vr/za 27 en 28 oktober en vr/za 1 en 2 december 2023
Lestijden: 9.30-17.00 uur. De eerste dagen (vrijdagen) zijn online en de tweede dagen (zaterdagen) zijn live, de praktijkdagen.
Kosten: € 460 (vrij van btw). Dit is inclusief de werkboeken. Je kunt in termijnen betalen.
Studiebelasting: Docent-contacturen 28; zelfstudie 112 uur
Totale studiebelasting: SBU 140 uur. Totaal ECTS: 5.0
Accreditatie: CRKBO erkend. KTNO geaccrediteerd K6092. Tevens geaccrediteerd door: NVST (NVST1006NA), VNRT, NWP, BATC. Kijk hier voor de details.

Leslocatie: Domselaerstraat 92, 1093MA Amsterdam

Docent: Praveeta Timmerman heeft sinds 1992 een praktijk en opleidingsinstituut voor licht- en kleurentherapie in Amsterdam. Eerder volgde zij de opleiding Esogetische Kleurenpunctuur en Kirlianfotografie aan de Osho International Academy of Healing Arts in Pune, India en aan het Mandel Institut für Esogetische Medizin in Bruchsal, Duitsland.  

Aanmelden:

Cursus Licht op de voet, voor voetreflexzonetherapeuten