Kleurenpunctuur voor littekens

Jaap kwam bij mij kwam met klachten over zijn gehoor en oren. De behandeling die ik gaf sloeg niet goed aan. Ik vroeg me af waarom. Voordat hij weer zou komen, nam ik zijn dossier nog eens goed door. En toen begreep ik het.

Natuurlijk had ik in de anamnese gevraagd naar operaties. Ik had ook opgeschreven dat hij een amandeloperatie had gehad op 6-jarige leeftijd. In zijn generatie gingen soms hele families tegelijk voor deze ingreep naar het ziekenhuis - of er klachten waren of niet.

Zelf had hij niet het idee dat hij van zijn tonsillen last had gehad. Hij had daar nu geen klachten, dacht hij.

En daar zit nu de clou. Elk litteken is als het ware een energetisch 'stoorveld'. De tonsillen zijn verbonden met het lymfesysteem van de keel. En dat staat direct in verbinding met de oren.

Ineens herinnerde ik me allerlei voorbeelden van het effect van littekens bij mijn cliënten.

Ik dacht aan Mevrouw D. Zo'n anderhalf jaar nadat ze een keizersnee had gehad bij de bevalling van haar eerste kindje, kreeg ze last van hoofdpijn en migraine. Ze had gedacht dat het door de drukte van haar werk en de zorg voor haar kindje kwam. Via het principe van de 'omgekeerde mens' (zo boven, zo onder, zo voor, zo achter), kon ik haar uitleggen dat het litteken in haar onderbuik, direct energetisch verbonden was met haar achterhoofd, waar de hoofdpijn altijd ontstond.

Zo stond ook Myrte me voor de geest. Zij kwam binnen omdat ze last had van haar darmen – ze had ook buikpijn. Ze vertelde ook dat ze de laatste tijd een vervelend gevoel in nek en schouders had. Medisch gezien was er niets gevonden. Tijdens het behandelen zag ik dat ze een klein littekentje had van een kijkoperatie, net boven haar navel. En ze had een navelpiercing. Het bleek dat de kijkoperatie en de navelpiercing zo'n beetje gelijktijdig waren gebeurd en dat was zo'n zes maanden voor het begin van haar klachten.

Children of the lightWat ik bij hen gedaan heb? De littekens straalde ik in met rood licht. Langzaam strijkend over het litteken, heen en weer. Op deze manier gaat de energie weer stromen en worden ze ontstoord. Zelfs littekens die al jarenlang bestaan, kunnen op deze manier ontstoord worden. Vooral bij lang bestaande klachten, of als behandelingen 'niet aanslaan' is het raadzaam dit bij je behandelplan mee te nemen. Ik heb Myrte ook aangeraden haar navelpiercing weg te halen...

En bij Jaap. Nadat ik het litteken van zijn amandeloperatie ontstoord had, werkten de behandelingen voor zijn gehoor en oren ineens wel. En verminderden zijn klachten.

Heb je te maken met cliënten met littekens, of heb je er zelf last van: denk eens aan het ontstoren ervan met rood licht. Zachtjes er over heen strijken, zo'n 30 sec., is voldoende. Je zult verbaasd staan over de resultaten!

In de workshops en cursussen leer je de basiskennis van behandelingen met licht en kleur. Ook over het ontstoren van littekens.

Heb je vragen over welke workshop of cursus geschikt is voor jou? Neem contact op!

Kleurenpunctuur voor littekens